fi Finnish sv Swedish

Sponsorointi: Inka nauttii luonnosta monin tavoin

Meillä on onni saada tehdä yhteistyötä hienojen yksilöurheilijoiden kanssa jotka ammentavat voimaa samasta lähteestä kuin mekin: metsästä ja luonnosta. Vaikka varsinaiset kilpailusuoritukset usein tapahtuvatkin varta vasten rakennetuissa olosuhteissa, runsaan yleisö- ja osallistujamäärän keskellä, tehdään varsinainen työ muualla. Kilpailusuoritus on jäävuoren huippu jonka alla tuhansia tunteja yksinäistä harjoittelua laduilla, poluilla ja vesillä.

Suunnistaja Inka Nurminen on nauttinut luonnossa liikkumisesta pienestä saakka. Urheilun ohella myös sienestys ja marjastus vievät Inkaa luontoon ja onpa hän ollut mukana hirvimetsälläkin. Akkujen lataamisen sopii kesämökkielämä johon tosin kilpailukauden aikana on valitettavan vähän aikaa:

-Isovanhempien mökki on itselleni paikka rauhoittua. Nautin melomisesta ja uimisesta sekä ylipäätään veden äärellä olemisesta.

Suunnistaja ei ulkoilmalta voi välttyä. Kilpaileminen ja lajiharjoittelu tapahtuu ulkona. Tämä onkin Inkan mielestä lajin parhaita puolia:

- Päivätolkulla samassa hallissa harjoittelu kuulostaa omaan korvaani tunkkaiselta ja tylsältä puuhalta. Suunnistuksessa tulee käytyä paikoissa, joissa ei muuten ikinä tulisi käytyä. Joskus saattaa löytää läheltäkin paikan, jonne ei ilman suunnistuskarttaa tulisi mentyä, jopa omassa lähimetsässä.

Suunnistajat pääsevät myös näkemään monenlaista maisemaa. Jokainen treeni ja kilpailu tapahtuu eri paikassa ja erilaisessa maastossa:

- Suunnistus on äärimmäisen monipuolinen laji ja juuri se tekee siitä mahtavan ja haastavan.

Suunnistus on vienyt Inkaa myös maailmalle jossa hän on nähnyt monenlaista maisemaa. Ulkomailla suunnistaminen poikkeaa Suomesta monin tavoin:

- Suomessa on nautinnolliset maastot liikkua ja suunnistaa, koska metsät ovat hyvin hoidettuja. Euroopassa vastassa voi olla lävitsepääsemätöntä ryteikköä tai piikkipensaikkoa. Kilpailupaikkoja voi olla myös vaikea löytää, koska maanomistajilta on vaikea saada lupia. Suomessa tämä on helpompaa. Suomalaiset metsänomistajat ymmärtävät lajiamme paremmin.

Mieleenpainuvin kilpailupaikka Inkalle on ollut Ruotsin tunturialue Sälen ja siellä avotunturit sekä ja niitä ympäröivät karut havumetsät. Suosikkikilpailumaastosta ei kuitenkaan ole kahta puhetta:

- Mikään ei voi suomalaista mäntykangasta jossa näkyvyys on ensiluokkainen ja maasto mahdollistaa kovan juoksuvauhdin!

Inkan suosikkimaisemat löytyvät Suomen Lapista jossa on hän on ennen aktiiviuraansa vieraillut useasti vaeltamassa sekä isänsä ja veljensä mukana kalaretkillä. Lisäksi Inkalla on jokavuotinen perinne viettää hiihtolomaa Ylläksen maisemissa:

- Jos suosikkimaisema pitää nimetä niin kyllä se on tunturimaisema ja erityisesti Ylläksen maisemat, koska niihin liittyy myös paljon mukavia muistoja. Toki myös mökkilaiturin päästä avautuva järvimaisema auringon laskiessa on sellainen joka lumoaa uudelleen ja uudelleen.


© 2021 Metsäkonepalvelu Oy. All rights reserved. Powered by Prosentti