fi Finnish sv Swedish

MKP vahvistaa asemaansa Ruotsissa liiketoimintakaupalla

Metsäkonepalvelu vahvistaa asemaansa Ruotsissa ostamalla Reko Gallringsentreprenad AB:n päätehakkuutoiminnot.

Metsäkonepalvelun tytäryhtiö MKP Sverige AB on hankkinut itselleen Reko Gallringsentreprenad AB:n päätehakkuutoiminnot. Kalusto ja henkilöstö siirtyvät MKP Sverige AB:lle 1.12.2020.

”Vuodesta 2020 näyttäisi tulevan meille kohtuullisen hyvä vuosi ja uskomme vahvasti tulevaisuuteen. Iloitsemme siksi tästä yrityskaupasta, mikä avaa mahdollisuuksia kehittää toimintaamme uusien korjuuketjujen avulla," sanoo MKP Sverige AB:n toimitusjohtaja Mattias Ringström. ”Yrityskauppa on osa strategiaamme olla Ruotsin johtava puunkorjuuyritys. Meillä on jatkuva halu laajentua joko orgaanisesti tai yritysostojen kautta", Mattias päättää. 

”Haluan asteittain lopetella yrittäjänä ja päätin selvittää onko MKP:llä kiinnostusta ottaa osa liiketoiminnasta haltuunsa", kertoo Reko Gallringsentreprenad AB:n omistaja Conny Johansson. ”Olen ollut onnekas saadessani erittäin osaavia työntekijöitä ja tiedän että myös MKP arvostaa henkilöstöään. Siksi oli luonnollista ottaa yhteyttä MKP:hen ja tuntuu erittäin hyvältä että yrityskauppa syntyi”, hän jatkaa. Conny jatkaa poikansa kanssa puunkorjuuta mutta toivoo samalla, että jatkossa olisi hieman vapaatakin.

MKP Sverige AB:n kotipaikka on Eksjö ja yritys tekee puunkorjuuta Smålannin maakunnassa noin 100 km säteellä Eksjöstä. Yrityksemme ydinarvoja ovat osaavat työntekijät, asiakaslähtöisyys, toimitusvarmuus, kilpailukyky ja vastuullisuus. Ne tekevät meistä vahvan ja luotettavan kumppanin asiakkaillemme. Työntekijämme ovat tärkein voimavaramme ja käytämme uusinta teknologiaa palvelujemme korkean laadun varmistamiseen. Työllistämme Ruotsissa 23 konetta, jotka toimivat enimmäkseen kahdessa vuorossa. 

MKP Sverige AB on osa pohjoismaista MKP-konsernia. Emoyhtiö Metsäkonepalvelu Oy on perustettu Suomessa vuonna 1970. Konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi kaksi tytäryhtiötä: Kone-Yijälä Oy ja MKP Sverige AB. Konserni laajeni Ruotsiin vuonna 2011. Konsernilla on yhteensä noin 160 työntekijää ja noin 100 metsäkonetta Suomessa ja Ruotsissa.

Yrityskaupan jälkeen konsernin korjuumäärä kasvaa noin 3,0 miljoonaan kuutiometriin ja liikevaihto noin 30 miljoonaan euroon.

Lisätietoja: 

Janne Märkälä, toimitusjohtaja, Metsäkonepalvelu Oy, puh: 040 839 2837, janne.markala(a)mkpd.fi

Mattias Ringström, toimitusjohtaja, MKP Sverige AB, +46 76 1101 884, mattias(a)mkpd.se


© 2021 Metsäkonepalvelu Oy. All rights reserved. Powered by Prosentti