fi Finnish sv Swedish

Timo Tolppa eläkkeelle

Metsäkonepalvelun pitkäaikainen toimitusjohtaja Timo Tolppa aloitti tänään 1.9 ansaittujen eläkepäivien viettämisen. Viime vuonna metsäneuvoksen arvonimen vastaanottanut Timo ehti työskennellä yhtiön toimitujohtajana 22 vuotta ja ennen tätä eri tehtävissä 70-luvulta alkaen:

- Tarkkaa päivää ei enää muista kukaan, koska työt olen aloittanut. Olin neljätoista kun yhtiö perustettiin ja siitä saakka olen tavalla tai toisella ollut toiminnassa mukana.

Timo on työurallaan nähnyt paitsi oman yhtiön kehitystarinan, koko koneellisen puunkorjuun kehityskaaren:

- Olen saanut olla osa hienoa ajanjaksoa koko alan historiaa. Jos joku olisi tullut sille koulupojalle kertomaan mitä kaikkea se tulee alalla näkemään, niin tuskin olisin uskonut. Kehitys 70-luvulta tähän päivään on ollut huimaa.

Timo aloitti yhtiössä koneenkuljettajana kesätöissä. Maanmuokkauskoneen kanssa kierrettiin ympäri maakuntia, polkupyörä kyydissä. Myöhemmin hän ehti hankkia kokemusta muista metsäkoneista, hakkuu- ja ajotyössä, ennen teknillisen koulun suorittamista ja siirtymistä metsäkoneasentajan töihin, huoltopäällikön töihin ja lopulta toimitusjohtajaksi. Timon johdolla yhtiön korjaamoilla rakennettiin useita kaksioteharvestereita sekä muutama yksioteharvesteri 80- ja 90-luvuilla. Toimitusjohtajan pesti alkoi vuonna 1998:

- Koen olevani etuoikeutettu, koska olen päässyt tekemään niin monenlaista työtä alalla. Oman yritystoiminnan lisäksi pidän rikkautena sitä, että olen päässyt osallistumaan Koneyrittäjien toimintaan. Osallistuminen päätöksentekoon, verkostoituminen ja mielipiteiden vaihto ovat avartaneet omaa maailmakuvaa. Lisäksi etujärjestötyön kautta olen tutustunut laajaan joukkoon alan yrittäjiä ympäri Suomea ja saanut pitkäaikaisia ystäviä.

50-vuoden aikana yhtiö on kasvanut ja voimakkaimmin juuri Timon toimitusjohtajakaudella. Yksin Timo ei kuitenkaan suostu kunniaa tästä ottamaan:

- Olen erityisen kiitollinen siitä, että olen koko työurani saanut tehdä hienojen ihmisten ympäröimänä, hyvässä porukassa. Koko tätä porukkaa on lopulta kiittäminen siitä, että yhtiönä ollaan nyt tässä missä ollaan.

Pitkä pino on Timon työuran aikana ehtinyt tienvarsille kertyä. Ala on muuttunut ja mieskin harmaantunut, mutta sekä yhtiö, että mies ovat pysyneet kehityksen mukana. Täysin sivuun Timo ei aio vieläkään vaikka päivätyö päättyy:

- On mukava, että side työkavereihin ja asiakkaisiin ei katkea veitsellä leikaten vaan saan jatkaa yhtiön toiminnassa mukana. Vaikka ei joka päivä töihin tarvitse herätäkään ja vastuita siirtyy seuraaville, jatkan aktiviisena jäsenenä yhtiön hallituksessa ja neuvojakin annetaan jos joku niitä vielä kaipaa.

Timon vuosikymmenten aikana hankitulle osaamiselle onkin varmasti käyttöä vielä pitkään. Samalla hän on kuitenkin vannonut, ettei tule "jaloissa pyörimään":

- 22 vuotta yhtiön johdossa on pitkä aika ja vaikka kuinka koittaa uudistua niin väkisinkin siinä tietyt asiat urautuu. Muutos on yhtiön kannalta nähtävä mahdollisuutena. Uudet ihmiset saavat nyt vastuuta ja mahdollisuuden luoda uutta. Ihmiset ovat olleet läpi yhtiön historian sen tärkein voimavara. Jokainen ihminen on tärkeä. Samalla on kuitenkin matkan varrella tullut todistettua, ettei kukaan yksinään ole korvaamaton vaan yhdessä tehden on saatu asioita aikaan. Uskon, että niin käy myös tällä kertaa.

Koronaepidemian vuoksi yhtiön 50-vuotisjuhlat peruuntuivat, eikä Timollekaan voitu läksiäisiä siinä mittakaavassa vielä järjestää kuin mitä hän olisi ansainnut. Vahdinvaihto tapahtui pienellä porukalla omalla toimistolla, läksiäiskahvien merkeissä ja Timon tyyliin työn lomassa.

- Tahdon lämpimästi kiittää kaikkia työtovereita, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita yhteistyöstä vuosien varrelta. Vielä tulee varmasti tilaisuus vanhojen muisteluun porukalla.

Metsäkonepalvelun henkilökunta kiittää Timoa kaikesta yhtiön eteen tehdystä työstä sekä työtoveruudesta. Aktiivisia ja ansaittuja eläkepäiviä!


© 2021 Metsäkonepalvelu Oy. All rights reserved. Powered by Prosentti