fi Finnish sv Swedish

Sponsring: Anni njuter av inhemskt landskap

Vi har turen att samarbeta med fantastiska enskilda idrottare som hämtar styrka från samma källa som oss: skogen och naturen. Även om tävlingens faktiska prestation ofta äger rum under specialbyggda förhållanden, görs det faktiska arbetet mitt i en stor publik och ett antal deltagare någon annanstans. Loppets prestanda är toppen av isberget under vilken tusentals timmar av ensam övning på spår, stigar och vatten.

Kone-Yijälä Oy: s långvariga atletpartner Anni Kainulainens förhållande till naturen är okomplicerad - naturen finns i nästan varje träning och tävling: 

- Somrarna spenderas i löpning i skogen, svettas på en stånglutning och mountainbike på spår. På vintern kan jag njuta av ett omfattande spårnätverk i Jyväskylä och Jämsä. Under de bästa snövintrarna i Jyväskylä är det möjligt att köra till och med smala traditionella spår mitt i skogen - vilken lyx!

- Mitt sportval har styrts av möjligheten till utomhussport och mångsidig träning. Under sommaren föredrar jag den mest kuperade terrängen och stigarna som mina träningsvägar, eftersom jag njuter av den varierade och tysta miljön, säger Anni.

Att beundra landskapet räcker inte för en längdskidåkare. Sporten är krävande, skillnaderna är små och att veta förutsättningarna är enorma för framgång:

- När ska man frysa, när det regnar, när fryser spåret, vid vilken tidpunkt körde leden, torkar vinden spårytan? Det regnar som vatten, snö eller snö, och hur är regnet på stigens högsta punkter? Omständigheterna har en enorm inverkan på valet och smörjningen av skidor, så denna konstform bör behärskas. I några få arter kan naturfenomen studeras på detta sätt.

Anni tyckte om att åka skidor oavsett om det var publiken som uppmuntrade under stadion eller ensam mitt i skogen. Olika tävlingsplatser och villkor erbjuder variation.

Även om Anni har turnerat mycket i sporten kan du hitta hennes favoritlandskap i hennes hemregion:

- Varje gång jag klättrar i Jyväskyläs Laajavuori eller Jämsä Himos, förvånas jag över den enorma skogsutsikten. Ser du från Laajavuori mot Jyväskylä centrum, ser du främst skogar och sjöar, även om det är Finlands sjunde största stad! Ser du ut ur staden kan du bara se skogen med blotta ögat. Även om jag reser mycket runt Finland på mina läger och tävlingar och ser mycket stor fara och bergslandskap, är Laajavuori fortfarande min favorit träningsplats.

- Finland erbjuder en fantastisk miljö för utomhusresenärer och jag uppmuntrar alla att dra nytta av dessa förhållanden! Det är ekologiskt, gratis och helhetsmässigt fördelaktigt för hälsan.


© 2021 Metsäkonepalvelu Oy. Alla rättigheter förbehållna. Drivs av Procentsats