fi Finnish sv Swedish

Janne Märkälä är ny VD för Metsäkonepalvelu Oy

Metsäkonepalvelu Oy regeringen har bjudit in M.Sc. Janne Märkälä som företagets nya VD den 1.8.2020 augusti XNUMX. Han kommer att följa den avgående nuvarande VD Timo Tolppaa. Timo Tolppa kommer att fortsätta som ledamot i bolagets styrelse.

Under sin tidigare karriär har han arbetat med försäljning och marknadsföring av Metsos bergkrossar och Valmets massateknologi. Han kommer att överföras till Forest Machinery Service från tjänsten som försäljningschef för John Deere Forestry Oy. I sin roll som VD och koncernchef är han VD för hela Metsäkonepalvelu-koncernen och rapporterar till bolagets styrelse. Hans verksamhetsställe är Hämeenlinna.

- Vi välkomnar Janne till företaget. Han har stark affärserfarenhet och en bred vision av vår bransch. Han är väl lämpad för att leda vår strategi och utveckla vår verksamhet i både Finland och Sverige, säger styrelsen för Mkp Vesa Itkonen.

- Erbjudandet kom som en överraskning, men jag blev omedelbart upphetsad över en ansvarsfull position i ett ledande och mycket ansedd företag inom mitt område. MKP är en pionjär inom skogsindustrin på många sätt och jag ser fram emot att arbeta med MKPs kunder och nya kollegor med stort intresse, säger Janne Märkälä.

Metsäkonepalvelu kommer senare att informera sina kunder och partners mer detaljerat om byte av VD och eventuella andra organisationsförändringar.

Mer information:

Timo Tolppa, VD och koncernchef (fram till 1.8), tfn +0400 574 779 XNUMX, timo.tolppa (a) mkpd.fi


© 2021 Metsäkonepalvelu Oy. Alla rättigheter förbehållna. Drivs av Procentsats