fi Finnish sv Swedish

Kone-Yijälä Oy går samman med Metsäkonepalvelu-koncernen

Två stora avverkningsföretag går samman genom ett förvärv. Metsäkonepalvelu Oy från Hämeenlinna köper Kone-Yijälä Oy: s aktiekapital i Jämsä. Ägandet ändras den 1.8.2019 augusti XNUMX, varefter Kone-Yijälä Oy kommer att fortsätta att verka som ett dotterbolag till Metsäkonepalvelu Group. Transaktionen har inga personaleffekter.

- Vår vision är att vara en viktig del av skogsbranschens hållbara framgång och vårt uppdrag är att stödja våra kunders träupphandling. Kone-Yijälä har kunskapen och infrastrukturen för att stödja våra mål. Med förvärvet kommer vi att stärka vår egen och våra kunders verksamhet, säger Timo Tolppa, VD för Metsäkonepalvelu Oy.

-Vi arbetar redan i en del av samma område. Det finns många möjligheter till synergier. I framtiden kommer vi att kunna använda resurser mer effektivt och flexibelt. Vi kan erbjuda kunderna ännu bättre service och våra företags anställda mer varierade jobbmöjligheter inom säsongsbetonade områden, fortsätter Tolppa.

Kone-Yijälä Oy är ett livsverk av två bröder från Jämsä, Antti och Heikki Yijälä. De grundade företaget 1993 och har skapat ett välkänt och pålitligt varumärke i branschen:
- Företaget har en mycket professionell personal och hanteras väl. Detta var de viktigaste faktorerna bakom köpbeslutet, Tolppa öppnar handelsbakgrund.

- Vi har börjat i det lilla och gjort en lång dags arbete i skogen. I början skulle vi inte ha trott i vilken utsträckning företaget fortfarande växer och stark tillväxt har aldrig varit vårt enda mål. Tillväxten har varit mycket naturlig, tycker Heikki Yijälä, VD för Kone-Yijälä Oy.

- Vi känner att vi har tagit företaget så långt som möjligt med hjälp av våra bröder. Vi har bra kundrelationer och en mycket professionell personal. Vi vill att detta ska fortsätta i framtiden och att historien om vårt företag ska fortsätta även om det ändrar form när vi ger upp ägandet. Därför inledde vi en diskussion om affären med Metsäkonepalvelu. Vi tror att Metsäkonepalvelu, som ett långsiktigt och välkänt företag inom branschen, är rätt ägare att föra berättelsen framåt, Yijälä öppnar försäljningsbeslutet.

Heikki Yijälä avgår som VD för Kone-Yijälä Oy efter ägarbytet. Heikki och Antti Yijälä fortsätter som ledningsrådgivare och i separat överenskomna operativa positioner till slutet av 2019. Teemu Tolppa kommer att utses till ny VD. Han har tidigare haft befattningen som verksamhetschef på Metsäkonepalvelu Oy.


© 2021 Metsäkonepalvelu Oy. Alla rättigheter förbehållna. Drivs av Procentsats