fi Finnish sv Swedish

Sponsring: Samarbetet med Robert Veni fortsätter

Metsäkonepalvelu Oy ja roddare Robert Ven har kommit överens om ett nytt samarbetsavtal. Det nya avtalet kommer att löpa i två år, dvs. till slutet av nuvarande OS. Olympiaden slutar vid OS i Tokyo 2020, där Robert också syftar till att representera Finland.

Robert har varit Finlands främsta roddare i flera år. Bevis på detta är t.ex. sex finska mästerskap i rad i herr-enhet rodd och fem tävlingar i rad för årets val i Finlands idrottsjournalistförbunds årliga omröstning.

Roberts internationella konkurrenskarriär har utvecklats i en uppåtgående trend. Den bästa platsen i karriären i VM är fjärde, i EM åttonde och i VM femtonde.

Robert, som tog examen som civilingenjör för ett år sedan på hösten, har fokuserat på att förverkliga sin dröm som idrottsman efter sina studier:

- Efter en lång studieperiod har jag kunnat fokusera full roddkarriär. Detta skulle inte vara möjligt utan partners. Metsäkonepalvelu är en av de första och längsta partnerna. Det är därför det är särskilt fantastiskt att vårt samarbete kommer att fortsätta i framtiden, säger Robert om det senaste avtalet.

Roddarens sommar är fylld med träning i Finland samt tävlingsresor runt om i världen. Roddsäsongen i rodd börjar vanligtvis i slutet av april och slutar i september. Idrottsträning i Finland är framgångsrik så länge vattnet är öppet. Under vintersäsongen tillbringas en stor del av tiden i träningsläger utomlands. Robert campar för närvarande i Gavirate, Italien.

Målet med sommartävlingen är att Robert ska kunna representera Finland i VM-tävlingar och vår-EM. Huvudmålet för säsongen 2019 är under höstens världsmästerskap, där platser redan tilldelas för OS 2020. Så ett intressant år kommer.

Mer information:

Robert Ven, hemsida www.robertven.fi

Du kan också gå med i Robert på Instagram @ robertven1x


© 2021 Metsäkonepalvelu Oy. Alla rättigheter förbehållna. Drivs av Procentsats