fi Finnish sv Swedish

MKP stärker sin position i Sverige genom ett företagsförvärv

Metsäkonepalvelu stärker sin position i Sverige genom att förvärva Reko Gallringsentreprenad AB: s slutavverkningsverksamhet.

MKP Sverige AB, ett dotterbolag till Metsäkonepalvelu, har förvärvat Reko Gallringsentreprenad AB: s slutavverkningsverksamhet. Utrustningen och personalen kommer att överföras till MKP Sverige AB den 1.12.2020 december XNUMX.

”2020 verkar vara ett ganska bra år för oss och vi tror starkt på framtiden. Vi välkomnar därför detta förvärv, som öppnar möjligheter att utveckla vår verksamhet genom nya skördekedjor, säger Mattias Ringström, VD för MKP Sverige AB. ”Förvärvet är en del av vår strategi att vara Sveriges ledande skogsföretag. 

"Jag vill gradvis avsluta en entreprenör och jag bestämde mig för att ta reda på om MKP har intresse av att ha affärer över den delen", säger Reko Gallringsentreprenad AB. Ägaren Conny Johansson "Jag har haft turen att ha högkvalificerade anställda och vet att MKP uppskattar sina anställda Därför var det naturligt att kontakta dem. Till MKP och det känns väldigt bra att förvärvet föddes, "fortsätter han. Conny fortsätter att skörda virke med sin son men hoppas samtidigt att han kommer att vara lite gratis i framtiden.

MKP Sverige AB har sitt säte i Eksjö och utför virkesavverkning i Smålands län inom cirka 100 km från Eksjö. Kärnvärdena i vårt företag är skickliga medarbetare, kundorientering, leveranssäkerhet, konkurrenskraft och ansvar. De gör oss till en stark och pålitlig partner för våra kunder. Våra anställda är vår viktigaste resurs och vi använder den senaste tekniken för att säkerställa hög kvalitet på våra tjänster. Vi använder 23 maskiner i Sverige, varav de flesta arbetar i två skift. 

MKP Sverige AB är en del av den nordiska MKP-gruppen. Moderbolaget Metsäkonepalvelu Oy grundades i Finland 1970. Utöver moderbolaget omfattar koncernen två dotterbolag: Kone-Yijälä Oy och MKP Sverige AB. Koncernen expanderade till Sverige 2011. Koncernen har totalt cirka 160 anställda och cirka 100 skogsmaskiner i Finland och Sverige.

Efter förvärvet kommer koncernens skörd att öka till cirka 3,0 miljoner kubikmeter och nettoomsättningen till cirka 30 miljoner euro.

Mer information: 

Janne Märkälä, VD och koncernchef, Metsäkonepalvelu Oy, tfn +040 839 2837 XNUMX, janne.markala (a) mkpd.fi

Mattias Ringström, VD och koncernchef, MKP Sverige AB, +46 76 1101 884, Mattias (a) mkpd.se


© 2021 Metsäkonepalvelu Oy. Alla rättigheter förbehållna. Drivs av Procentsats