fi Finnish sv Swedish

Timo Tolppa gick i pension

Skogsmaskinservice långsiktig VD Timo Tolppa startade idag 1.9 intjänade pensionsdagar. Timo, som fick titeln skogsrådsmedlem förra året, hade tid att arbeta som företagets verkställande direktör i 22 år och innan dess i olika befattningar sedan 70-talet:

- Det exakta datumet kommer inte längre vara säker på att ingen, för det arbete jag har börjat. Jag var fjorton när företaget grundades och sedan dess har jag på ett eller annat sätt varit involverad i verksamheten.

Under sin karriär har Timo inte bara sett utvecklingen av sitt eget företag, hela utvecklingscykeln för mekanisk avverkning:

- Jag måste vara en del av den stora perioden i hela branschens historia. Om någon hade kommit för att berätta för skolpojken vad det skulle se ute på fältet, hade jag knappast trott det. Utvecklingen från 70-talet till idag har varit enorm.

Timo började i företaget som maskinförare i sommarjobb. Med en jordbearbetningsmaskin turnerad runt provinserna, en cykeltur. Senare hade han tid att få erfarenhet av andra skogsmaskiner, loggning och körning innan han tog examen från teknisk skola och gick vidare till arbetet som skogsmaskininstallatör, underhållschef och slutligen som VD. Under Timos ledning byggdes flera skarvar med två armar och några skördare med en arm på företagets verkstäder på 80- och 90-talet. VD: s tvätt började 1998:

- Jag känner mig privilegierad eftersom jag har kunnat göra så många typer av arbete inom området. Förutom sin rikedom av affärer tycker jag om att jag har kunnat delta i ingenjörsföretagens aktiviteter. Deltagande i beslutsfattande, nätverkande och utbyte av åsikter har breddat vår egen världsbild. Dessutom är jag bekant med det stora utbudet av entreprenörer inom området runt finska genom arbetets förening och har fått långvariga vänner.

Under de 50 åren har företaget vuxit och starkast under Timos vd. Men Timo ensam går inte med på att ta kredit för detta:

- Jag är särskilt tacksam för att hela min karriär fick göra, omgiven av fantastiska människor, bra folkmassa. Hela besättningen är i slutändan ett tack för att du är här som företag nu.

Under Timos karriär har en lång stack samlats på vägen. Branschen har förändrats och mannen har blivit grå, men både företaget och mannen har följt med utvecklingen. Timo kommer fortfarande inte att gå helt åt sidan även om dagjobbet slutar:

- Det är trevligt att förbindelsen med medarbetare och kunder inte bryts genom att klippa med en kniv, men jag kan fortsätta att delta i företagets verksamhet. Även om det inte är nödvändigt att vakna till jobbet varje dag och ansvar överförs till följande, kommer jag att fortsätta som en aktiv ledamot i företagets styrelse och råd kommer också att ges om någon fortfarande behöver dem.

Timos kunnande som förvärvats under årtiondena kommer säkert att användas under lång tid framöver. Samtidigt har han dock lovat att inte "snurra på fötterna":

- 22 år i företagsledningen är lång tid och oavsett hur hårt du försöker förnya, kommer du att tvinga vissa saker. Förändring måste ses som en möjlighet för företaget. Nya människor får nu ansvaret och möjligheten att skapa något nytt. Människor har gått igenom företagets historia som dess viktigaste tillgång. Varje person är viktig. Samtidigt har det dock bevisats på vägen att ingen ensam är ovärderlig, men genom att arbeta tillsammans har saker uppnåtts. Jag tror att det kommer att vara fallet också den här gången.

På grund av koronaepidemin avbröts företagets 50-årsjubileum, och Timo kunde inte ens ha farväl i den skala som han skulle ha förtjänat. Vaktbytet ägde rum med en liten grupp på deras eget kontor, i form av avskedskaffe och i Timos stil under arbetet.

- Jag vill varmt tacka alla mina kollegor, kunder och partners för deras samarbete genom åren. Det kommer definitivt att finnas ytterligare en möjlighet att fira de gamla med gänget.

Personalen i skogsmaskintjänsten tackar Timo för allt arbete som gjorts för företaget och för hans samarbete. Aktiva och intjänade pensionsdagar!


© 2021 Metsäkonepalvelu Oy. Alla rättigheter förbehållna. Drivs av Procentsats