Sponsorointi: Anni nauttii kotimaisemista

25.11.2019

Meillä on onni saada tehdä yhteistyötä hienojen yksilöurheilijoiden kanssa jotka ammentavat voimaa samasta lähteestä kuin mekin: metsästä ja luonnosta. Vaikka varsinaiset kilpailusuoritukset usein tapahtuvatkin varta vasten rakennetuissa olosuhteissa, runsaan yleisö- ja osallistujamäärän keskellä, tehdään varsinainen työ muualla. Kilpailusuoritus on jäävuoren huippu jonka alla tuhansia tunteja yksinäistä harjoittelua laduilla, poluilla ja vesillä.

Kone-Yijälä Oy:n pitkäaikainen urheilijayhteistyökumppani Anni Kainulaisen luontosuhde on mutkaton - luonto on läsnä lähes joka harjoituksessa ja kilpailussa:

IMG_20191125_151205.jpg

- Kesät kuluvat metsässä juosten, sauvarinteessä hikoillen ja poluilla maastopyöräillen. Talvisin pääsen nauttimaan laajasta latuverkostosta Jyväskylän ja Jämsän alueilla. Parhaimpina lumitalvina Jyväskylässä pystytään ajamaan jopa kapeita perinteisen uria aivan keskelle metsää – mitä luksusta!

- Lajivalintaani onkin ohjannut mahdollisuus ulkourheiluun sekä monipuoliseen treenaamiseen. Kesäisin valitsen harjoitusteni reiteiksi mieluiten mahdollisimman mäkisiä maastoja ja polkuja, sillä nautin vaihtelevasta ja hiljaisesta ympäristöstä, Anni kertoo.

Maastohiihtäjälle ei luontosuhteeksi riitä maisemien ihailu. Laji on vaativa, erot pieniä ja olosuhteiden tuntemisella valtava merkitys menestymiseen:

- Milloin pakastaa, milloin sataa, milloin ura jäätyy, mihin kellonaikaan latu ajettiin, kuivattaako tuuli ladun pinnan? Sataako vetenä, lumena vai räntänä, entä millaista on sade ladun korkeimmilla kohdilla? Olosuhteilla on valtava vaikutus suksien valintaan ja voiteluun, joten tämä taiteenlaji tulisi hallita. Harvassa lajissa luonnon ilmiöihin saa näin tarkkaan perehtyä.

Anni nautti hiihtämisestä oli se sitten yleisön kannustaessa stadionolosuhteissa tai yksin keskellä metsää. Erilaiset kilpailupaikat ja olosuhteet tarjoavat vaihtelua.

Vaikka Anni on kiertänyt lajin parissa paljon löytyy suosikkimaisemat kotiseudulta:

- Joka kerta kun kiipeän Jyväskylän Laajavuoren tai Jämsän Himoksen päälle, minua hämmästyttää valtava metsäinen näky. Laajavuoren päältä Jyväskylän keskustaan päin katsoessa näkyy pääosin metsää ja järviä, vaikka kyseessä on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki! Kaupungista pois päin katsoessa näkyy silmänkantamattomiin asti pelkästään metsää. Vaikka matkustan paljon ympäri Suomea leiri- ja kisareissuillani ja näen paljon hienoja vaara- ja tunturimaisemia, on silti Laajavuori suosikkitreenipaikkani.

- Suomi tarjoaa ulkona liikkujille mahtavan ympäristön ja kannustankin kaikkia hyödyntämään näitä olosuhteita! Se on ekologista, ilmaista ja kokonaisvaltaisesti terveydelle hyödyllistä.

01.09.2020Timo Tolppa eläkkeelle
04.08.2020Loppukesän korjuukatsaus
04.08.2020Janne Märkälä aloitti toimitusjohtajana
20.07.2020Koronaepidemia - tilannepäivitys
18.06.2020Nimitysuutinen
28.05.2020Kevään korjuukatsaus
19.05.2020Avoin työtehtävä: operaatioesimies
09.04.2020Toimisto suljettu 9.4-22.4
06.04.2020Janne Märkälästä Metsäkonepalvelu Oy:n uusi toimitusjohtaja
23.03.2020Uusia toimenpiteitä (COVID-19-epidemia)

Siirry arkistoon »