Kone-Yijälä Oy yhdistyy Metsäkonepalvelu-konserniin

25.07.2019

Kaksi merkittävää puunkorjuualan yritystä yhdistävät voimansa yrityskaupalla. Hämeenlinnalainen Metsäkonepalvelu Oy ostaa jämsäläisen Kone-Yijälä Oy:n osakekannan. Omistajuus vaihtuu 1.8.2019 jonka jälkeen Kone-Yijälä Oy jatkaa toimintaansa Metsäkonepalvelu-konsernin tytäryhtiönä. Kaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia.

- Visiomme on olla tärkeä osa metsäsektorin kestävää menestystä ja missiomme on tukea asiakkaidemme puunhankintaa. Kone-Yijälässä on osaamista ja infraa jotka tukevat tavoitteitamme. Yrityskaupalla vahvistamme omaa ja asiakkaidemme liiketoimintaa, Metsäkonepalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Tolppa kertoo.

-Toimimme jo osaksi samalla alueella. Synergiamahdollisuuksia on paljon. Pystymme jatkossa entistä tehokkaampaan ja joustavampaan resurssien käyttöön. Voimme tarjota asiakkaille entistä parempaa palvelua sekä yritystemme työntekijöille monipuolisempia työmahdollisuuksia sesonkiluonteisella alalla, Tolppa jatkaa.

Kone-Yijälä Oy on kahden jämsäläisen veljeksen, Antti ja Heikki Yijälän elämäntyö. He perustivat yrityksen vuonna 1993 ja ovat luoneet siitä toimialalla tunnetun ja luotettavan brändin:
- Yrityksellä on erittäin ammattitaitoinen henkilöstö ja se on hyvin johdettu. Nämä olivat merkittäviä tekijöitä ostopäätöksen takana, Tolppa avaa kaupan taustoja.

- Olemme lähteneet pienestä liikkeelle ja tehneet pitkän päivätyön metsässä. Emme olisi alkuaikoina uskoneet mihin mittaan yritys vielä kasvaa eikä voimakas kasvu ole koskaan ollut ainoa tavoitteemme. Kasvu on tapahtunut hyvin luontevasti, miettii Kone-Yijälä Oy:n toimitusjohtaja Heikki Yijälä.

- Koemme, että olemme tuoneet yrityksen niin pitkälle kuin se meidän veljesten voimin on mahdollista. Meillä on hyvät asiakassuhteet ja erittäin ammattitaitoinen henkilöstö. Haluamme, että näin on myös jatkossa ja, että yrityksemme tarina jatkuu vaikka se muuttaakin muotoaan meidän luopuessa omistuksesta. Siksi avasimme keskustelun kaupasta juuri Metsäkonepalvelun kanssa. Uskomme, että Metsäkonepalvelu pitkäaikaisena ja tunnettuna alan yrityksenä on oikea omistaja viemään tarinaa eteenpäin, Yijälä avaa myyntipäätöstä.

Heikki Yijälä jättää Kone-Yijälä Oy:n toimitusjohtajan tehtävät omistajavaihdoksen jälkeen. Heikki ja Antti Yijälä jatkavat johdon neuvonantajina sekä erikseen sovituissa operatiivisissa tehtävissä vuoden 2019 loppuun saakka. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetään Teemu Tolppa. Hän on toiminut aiemmin operaatioesimiehen tehtävissä Metsäkonepalvelu Oy:ssä.

Tiedote ja taustatiedote pdf-muodossa. Lataa tästä.

18.06.2020Nimitysuutinen
28.05.2020Kevään korjuukatsaus
19.05.2020Avoin työtehtävä: operaatioesimies
09.04.2020Toimisto suljettu 9.4-22.4
06.04.2020Janne Märkälästä Metsäkonepalvelu Oy:n uusi toimitusjohtaja
23.03.2020Uusia toimenpiteitä (COVID-19-epidemia)
15.03.2020Varautumisemme COVID-19- epidemiaan
28.01.2020Ruotsin yhtiön nimenmuutos
13.01.2020Vesa Itkonen hallituksen puheenjohtajaksi
04.01.2020Vuodenvaihteen korjuukatsaus

Siirry arkistoon »