Kalusto

Kalustoomme kuuluu yli 80 metsätyökonetta. Kalustostamme löytyy soveltuvat koneet erilaisiin hakkuutapoihin ja erilaisiin hakkuuympäristöihin. Peruskoneita on varusteltu vastamaan erilaisiin käyttötarkoituksiin ja -olosuhteisiin.

Harvesterit

Harvestereilla suoritetaan puun kaato, karsinta, katkonta ja mittaus.

Kalustostamme löytyy sopivat harvestrit aina ensiharvennuksilta järeille päätehakkuille. Harvesterikalustoomme kuuluu John Deere-, Ponsse- ja Komatsu- harvestereita.

Kaikki harvesterit ovat varustettu ajanmukaisella mittalaitejärjestelmällä sekä asiakasyhtiöiden tiedonsiirtojärjestelmillä.

Kuormatraktorit

Kuormatraktoreilla suoritetaan katkotun puutavaran metsälähikuljetus tienvarsivarastoon, josta puutavara kuljetetaan puutavara-autoilla sahoille tai tehtaille.

Kalustoomme kuuluu eri kokoisia metsätraktoreita, joilla onnistuu niin ensiharvennusten kuin uudistushakkuidenkin metsälähikuljetus. Kalustoomme kuuluu John Deere:n, Ponssen, Komatsun ja Logsetin eri mallisarjojen metsätraktoreita. Osa metsätraktoreista on varustettu vaakamittauslaitteistolla.

Maanmuokkaus

Metsäkonepalvelu Oy:n maanmuokkauskaluston lippulaiva on Bräcke- monitoimimuokkaaja. Se on tavallisen kuormatraktorin alustalle rakennettu perässä vedettävä muokkainlaitteisto, jolla onnistuu sekä mätästys, että laikutus. Lisäksi muokkaaja on varustettu kylvölaitteistolla männyn kylvökohteita varten. Bräcke- muokkaajan etuna on sen työskentelytehokkuus; se on huomattavasti kaivinkonetta nopeampi muokkaustapa ja siksi kustannustehokas.

Bräcken lisäksi muokkaamme maata sopimusasiakkaillemme kahdella metsävarustellulla Volvo- kaivinkoneella.