Kaluston kunnossapito Metsäkonepalvelu Oy:ssä

Raskaassa työssä oleva raskas kalusto vaatii myös kunnossapitoa. Metsäkonepalvelu Oy:ssä koneiden kunnosspidosta vastaavat kuljettajien ohella ammattitaitoiset metsäkoneasentajat huoltoesimiehen johdolla.

Päivittäiset huollot ja pienemmät korjaustoimenpiteet kuljettajat tekevät itse yleensä maastossa. Suurempiin määräaikaishuoltoihin ja vaativampiin korjaustoimenpiteisiin kuljettajat saavat avukseen metsäkoneasentajan.

Asennusta

Akuutit korjaustoimenpiteet suoritetaan yleensä kenttäolosuhteissa, mutta vaativammat toimenpiteet sekä suuremmat määräaikaishuollot suoritetaan korjaamotiloissa Hämeenlinnassa.Hämeenlinnan korjaamolla on käytössä ajanmukainen korjauskalusto nykyaikaisten metsäkoneiden kunnossapitoon sekä kulutustarvikkeiden pienvarasto.Korjaamolla otetaan myös ympäristötekijät huomioon; öljyt ja nesteet varastoidaan asianmukaisesti ja öljyiset sekä muut jätteet lajitellaan asianmukaisesti.

Hitsausta

Varaosa- ja tarviketilaukset hoidetaan keskitetysti huoltoesimiehen kautta. Samoin huollon työtilaukset.

Metsäkoneasentajan työ on tänä päivänä vaativa; nykykoneet pitävät sisällään paljon viimeisintä teknologiaa ja ne kehittyvät nopeaan tahtiin. Asentajan on hallittava hydrauli- ja sähköjärjestelmät eri komponentteineen, nykyaikainen moottoriteknologia sekä perinteiset mekaaniset asennustyöt.

Lisätietoa metsäkoneasentajan ammatista ja kouluttautumismahdollisuuksista sivustolta www.metsaopetus.fi